Etusivu

Opetus

Lukujärjestys

Soitossa tarvittavaa

Hinnat

Opettajat

Inspiraatio iltapäivät

Yhteystiedot

inspis

 

Vapaa säestys

Improvisointi

Korvakuulolta soitto

Säveltäminen

Prima vista

 

Musiikki

Linkit

Oppilaiden sivu

Piano-asiaa

 

 

 

 

 

 

Soittoharrastus alkuun

         
 

Soitin ja istuin

Soittoharrastuksen aloittaminen vaatii joitakin hankintoja ja järjestelyjä. Oppilas tarvitsee soittimen kotiharjoittelua varten. Sopiva sijoituspaikka soittimelle on oppilaan oma huone tai muu rauhallinen tila.

Hyvään valaistukseen tulisi kiinnittää huomiota. Lisäksi oppilaalla pitäisi olla tukeva istuin. Pianistille korkeussäädettävä penkki on paras.Tyynyt, kirjat yms. nostamaan istuinkorkeutta ovat huono ja epävakaa vaihtoehto.Kitaristille käy tavallinen tukeva tuoli.

Jos oppilaalla on kotona mekaaninen piano, se täytyisi virittää säännöllisesti. Epävireisen pianon kanssa kuuntelutehtävien tekeminen on hankalaa ellei mahdotonta.

Mp3-soitin tai cd-soitin

Koska Musiikkikoulu Inspiraatiossa opiskellaan myös korvakuulolta soittoa ja improvisointia, tarvitsee oppilas tehtäviään varten liikuteltavan cd-soittimen. Cd- soitin pitäisi sijoittaa aivan pianon viereen oppilaan käden ulottuville. Cd-soittimia saa kaupasta kolmellakymmenellä eurolla. Toinen vaihtoehto on mp3-soitin.

Nuotteja

Lisäksi oppilas tarvitsee soittomateriaalia. Nuottikirjasta ei soiteta kaikkia kappaleita vaan ne valikoidaan oppilaan kiinnostuksen ja soittotarpeen mukaan. Koska nuotit ovat melko kalliita, käytetään Musiikkikoulu Inspiraatiossa myös nuottien kierrättämistä.

Pianisteille paljon lisätietoa täällä

 

 

 

         
 


 

 

     
 

 

         
Musiikkikoulu Inspiraatio